onderweg langs de zuidkust van Engeland

Engeland en Schotlandback

Home
Reisverslagen
FotoserieIn de tweede helft van augustus '97 ben ik gedurende twee weken van Dover naar Land's End in het uiterste zuid-westen van Engeland gefietst. Niet rechtstreeks, maar via zo'n beetje ieder kustplaatsje dat ik op de kaart kon vinden.

Deze fietstocht van 1100 km was bedoeld als een tryout voor mijn nieuwe fietstassen die ik wilde gebruiken voor mijn grote fietstocht door Europa en AziŽ. Zie het reisverslag hierover!

Tijdens de eerste week van deze tocht was het weer stralend, maar naarmate ik dichter bij mijn einddoel kwam verslechterde het. Regen en vooral veel wind, tegen natuurlijk!

Met de auto ben ik naar Oostende gereden. Vandaar met de fiets overgestoken naar Dover waar ik de eerste nacht boven op de krijtrotsen heb geslapen. Vanwege tijdgebrek en het zeer slechte weer heb ik voor het laatste deel de trein genomen.
onderweg in het noorden van Schotland
Schotland
De reis naar Schotland was in '96.

Met vijf kanomaatjes hebben we een week gekanood en gewandeld. Onze uitvalsbasis was een sfeervolle oud woonhuis met een open haard in het gehucht Glencoe. (zie kaart)

Ook hier hadden we veel regen. Het maakt het wildwaterkanoŽn een stuk spectaculairder, maar het wandelen een stuk vochtiger. Na een dagtocht over de flanken van de 1342 meter hoge Ben Nevis voelden we ons als verzopen katten. Ons verblijf in het oude huisje met open haard en bier maakte echter veel goed.


                                                                                                                                         

Zuid-Engeland kaart
Schotland kaart