nijlpaarden in het Chamo-meer

EthiopiŽback

Home
Reisverslagen
Fotoserie
rozenkwekerijHet kost heel wat moeite om op 3 januari 2011 met de bus vanaf mijn woning in een buitenwijk naar het treinstation van Arnhem te reizen. Vanwege de extreme gladheid rijden de stadsbussen ’s ochtends niet omdat ze de brug over de Nederrijn niet over kunnen komen. De op- en afritten zijn veranderd in een grote ijsbaan. De taxi’s die nog wel rijden zijn helaas allemaal bezet. Ik dacht dat de problemen met de infrastructuur pas in EthiopiŽ zouden beginnen, maar ook in een modern westers land zoals Nederland valt het bij een matige vorst niet mee om Schiphol te bereiken. Het avontuur begint dus nu al bij een bushalte in Arnhem.

Enfin, na samen met twintig andere forensen een uur in de vrieskou gewacht te hebben, verschijnt er dan toch een bus. Een licht gejuich stijgt op. De chauffeur probeert de stemming erin te houden door iedereen zonder te betalen mee te nemen. Nogmaals wordt er gejuicht. Het wordt krap maar uiteindelijk arriveer ik op tijd op Schiphol. Voor Fox Vakanties ga ik een 18-daagse rondreis door EthiopiŽ begeleiden. Op de website van Fox staat deze EthiopiŽ-reis op de volgende manier aangeprezen: “EthiopiŽ, een fascinerend, uniek land en zeker met geen enkel ander land te vergelijken. Een smeltkroes van culturen en met een diversiteit aan natuur die u versteld zal doen staan”. Ik ben heel benieuwd naar deze voor mij nieuwe bestemming. Inmiddels ben ik vanwege het bekende Tomkat-doopfeest in januari 2012 nogmaals met een reisgroep naar EthiopiŽ gereisd.

Download hier het volledige reisverslag als pdf-bestand. Met onderstaande link kun je het vereiste programma Foxit Reader of Adobe Reader gratis downloaden.


St. Joriskerk uit de 13e eeuw in Lalibela

download Foxit Pdf Reader

download Adobe Reader                                                                                                                                        

Vliegroute
Reisroute
Detailkaart

priester met bijbel