Hindustaanse vrouw offert en bidt

IndonesiŽback

Home
Reisverslagen
FotoserieDinsdag 9 april 2002, de laatste dag in Maleisie breng ik door op het eiland Penang vanwaar de boten naar IndonesiŽ vertrekken, Sumatra om precies te zijn.

De stad GeorgeTown heeft veel Chinezen en IndiŽrs als inwoners. Als ik door zo'n gezellig straatje loop kan ik letterlijk de typische geuren van India opsnuiven en door de bijbehorende muziek waan ik me echt even in India. Een straat verder waan je je in China met de vele tempeltjes met enorme wierookstokken ervoor.

De overgang van reisbegeleider naar backpacker valt altijd weer zwaarder dan andersom. Van een luxe vier-sterren hotel met zwembad, sauna, gym en een ligbad, koffie-en theezetfaciliteiten en een kluisje op de kamer naar een klein broeierig hok zonder eigen douche en toilet. Toch geeft dit, ondanks het gebrek aan luxe, altijd weer dat heerlijk eenvoudige backpackersgevoel. Als ik heel eerlijk ben gaat m'n voorkeur uit naar iets dat er tussenin ligt.

In MaleisiŽ heb ik voor Djoser Reizen drie reizen begeleid, maar nu is het tijd voor een eigen reis door IndonesiŽ en wel omdat dit op een steenworp afstand ligt ťn dit land al jaren bovenaan mijn wenslijst staat. Ik zal er eerst zelf doorheen reizen en daarna aansluitend drie rondreizen voor Djoser begeleiden. Dit verslag is een mix van al die reizen.

Het vervolg van het verslag kun je hier downloaden.

Met onderstaande link kun je het vereiste programma Foxit Pdf Reader gratis downloaden.
Grootte is  Ī 3,7 Mb

download Foxit Pdf Reader
Reisroute klein

Reisroute groot

met een offer op weg naar een tempel